Translate

Tuesday 27 November 2012

Pastís de salmó i bacallà fresc

Ingredients

- 300g de salmó fresc
- 300g de bacallà fresc
- 2 ous
- 1 ceba
- 2 cullerades soperes de formatge per untar, tipus Philadelphia.
- sal
- oli d'oliva
- mantega o margarina per untar el motlle

Per la salsa:
- 1 ceba
- 4 alls
- 1 tall de pebrot vermell (1/4 aprox.)
- 150g de crema de llet

Preparació

1) Picar la ceba i fregir-la a foc lent en una paella. Afegir-hi el formatge i barrejar-ho tot bé.
2) Netejar el peix (treure pell i espines), i posar-los en una plata pel forn amb un raig d'oli d'oliva i coure'ls al forn 8 minuts a 250º.
3) Batre un ou i el rovell del segon (guardant la clara per més tard) amb un pols de sal.
4) Batre la clara reservada a punt de neu.
5) Barrejar la ceba i el formatge, amb el peix esmicolat i els ous.
6) Ben untar el motlle amb mantega, i abocar-hi la barreja anterior. Coure al bany maria a 200º uns 40 minuts. (fins que punxes i surt el ganivet net)
7) Deixar refredar i desemmotllar
* Vigilar la cocció, perquè si et passes queda sec i sinó es desmunta.

Preparació de la salsa:

a) Es fregeix la ceba, el pebrot i els alls picats a foc lent.
b) S'afegeix la crema de llet, i es barreja bé.
c) Es passa pel turmix.
* Aquesta salsa és molt bona i combina amb qualsevol peix!

No comments:

Post a Comment