Translate

Tuesday 3 September 2013

Panets de pa

abans de coure'ls

  
un cop cuits, mentre es refreden


Ingredients

- 330g d'aigua envasada
- 30g d'oli d'oliva
- 15g de sal
- 605g de farina
- 25g o 1 pastilla de llevat fresc (el podeu trobar a la nevera de qualsevol supermercat) com aquest:


Preparació

1) Poseu tots els ingredients per ordre en un bol gran, si teniu panificadora els poseu directe a la cubeta.
2) 
- Si teniu panificadora: poseu el programa d'amassar i llevar (sense caure) 1,5 h aprox. 
- Si no en teniu, barregeu els ingredients amb les mans netes. Un cop feta la bola, la deixeu reposar tapada amb un drap de cotó fins que hagi crescut el doble (aprox. 1 hora). Un cop passat el temps li feu una amassada i la deixeu reposar mitja hora més.
3) Aboquem la massa directament sobre la plata del forn, prèviament enfarinada sinó s'enganxarà la massa. I la girem amb les mans amb cura. de manera que quedi la massa enfarinada.
4) tallem amb 16 porcions(anar fent meitats), jo manipulo el mínim la massa així els panets queden més esponjosos.
5) Coem al forn a 200ºC uns 20 minuts (si fem els panets més grans serà més temps), posant la resistència de dalt i de baix amb la plata col·locada a dalt de tot. 
*I el truc: posar un pot amb aigua a dins el forn (així la crosta queda molt millor)
6) Treure del forn i deixar-los refredar en una reixa perquè no es condensi el vapor i quedin molls.
7) Un cop freds els mengem o els congelem.
Bon profit! 

No comments:

Post a Comment