Translate

Friday 23 August 2013

musaka



Ingredients (2 persones)

- 2 patates
- 1 albergínia grossa o dues de petites
- 250g de seitan o carn picada
- 1 ceba petita o mitja d'una grossa
- 1 gra d'all
- 150g de tomàquet triturat natural o salsa de tomàquet casolana
- 1 cullerada petita de comí
- oli d'oliva
- sal

Per la beixamel vegetal:

- 1,5 cullerades de farina de blat de moro (Maizena)
- 350 ml de llet vegetal (soja, civada, arròs...) sense sucres afegits
- pols de sal
- pols nou moscada

Preparació (1hora)

1) Pelem, rentem i tallem a rodanxes fines les patates. Rentem i tallem el cap a l'albergínia i la tallem del mateix gruix.
2) Posem a bullir les patates amb aigua i un pols de sal fins que siguin toves, les escorrem i les reservem. Al mateix temps posem a fer a la planta amb un raig d'oli d'oliva els talls d'albergínia, fins que agafin color i reservem.
3) posem a la picadora la ceba i l'all pelats i nets. Ho avoquem a una paella amb un raig d'oli i els comencem a coure. Mentrestant piquem el seitan, sense que sigui textura de puré, i li afegim a la paella. Ho coem tot una mica més i hi afegim el tomàquet.
4) Ara farem la beixamel. Posem un raig de llet en un got i la resta a un cassó a escalfar amb la nou moscada i la sal. En el got hi afegim la Maizena i ben remenem fins que es desfaci. Afegim el contingut del got en el cassó i remenem fins que agafi consistència cremosa.
5) Un cop tot fet i cuit ho retirem del foc i procedim a emplatar. A la base posarem la patata, a sobre l'albergínia, i al damunt d'aquesta el sofregit. Repetirem les capes i a sobre de tot posarem un llit de patata. Finalment ho banyarem amb la beixamel.

Surt molt i molt bo, bon profit!

No comments:

Post a Comment