Translate

Monday 29 October 2012

Panets de llet



Ingredients (8 unitats)

- 250 ml de llet
- 150 g farina
- 300 g farina integral
- 50 g oli d'oliva suau
- 10 g sal
- 25 g llevat fresc (1 pastilla de les del super, o sinó podeu anar a qualsevol fleca a comprar-ne)

Si no teniu farina intregral poseu els 450g de farina de blat.

Preparació

1) Amb la panificadora* poseu tots els ingredients i seleccioneu el programa de barrejar i llevar però sense coure. Un cop hagi acabat la massa tindrà una textura fina i no se'ns ha d'enganxar a les mans.
2) Abocar la massa sobre la taula enferinada i tallar-la amb un ganivet en 8 porcions iguals**. Llavors ja els hi podem donar la forma desitjada, bola o més allargats, però tots igual per tenir una bona cocció.
3) Col·locar-los a la plata del forn previament enfarinada, separats entre ells perquè al créixer no se'ns enganxin.
4) Coure al forn 20 minuts a 190ºC aproximadament, amb la plata col·locada al centre del forn i amb la resistència de dalt i baix connectades.
5) Deixar refredar en una reixa perquè no quedin humits de sota.

* Si no teniu panificadora, podeu fer la barreja en un bol gran i un cop ben barrejat el tapeu amb un drap de cotó i espereu que la massa hagi doblat el seu volum. (aprox. 1 hora)
** Si voleu panets més petits, en podeu fer 16 porcions i a la hora de coure el temps també serà la meitat (10 minuts).

BON PROFIT!!! Espero que us animeu a provar-los, són molt senzills, bons i tous!

No comments:

Post a Comment