Translate

Sunday 28 October 2012

Fideuada senzilla



Ingredients

- oli d'oliva
- fideus fins. La proporció que es cregui pensant que es fan el doble.
- un bon grapat de gambetes petites pelades
- un pols de sal
- brou de peix (millor si és casolà)

Preparació

1) En una cassola de base grossa posem oli i esperem que sigui calent.
2) Tirem els fideus, ocupant tota la base de la cassola.
3) Els anem remenant a foc alt perquè s'enrosseixin tots, vigilant que no es cremin.
4) Tirem les gambes i deixem que s'escalfin tot remenant.
5) Posem tots els fideus i les gambes uniformement a la base (que no en quedin pels laterals)
6) Tirem la sal i el brou a temperatura ambient fins que cobreixi tots els fideus i gambes.
7) Tapem la cassola i posem el foc mig. El deixem fer fins que els fideus s'hagin absorvit tot el suc.
8) Un cop absorvit, obrim la tapa i els deixem que "s'aixequin" els fideus durant uns 5 minuts. Si tenim vitroceràmica ja podem tancat el foc perquè ja té prou temperatura. I sinó mantenim el foc lent.
9) Servir amb maionesa o all i oli.

No comments:

Post a Comment